Ontwerp Clarissenhof
CAST in actie

Ontwerp Clarissenhof

dinsdag 12 januari 2016 - Aanvang 19.30 uur

Ontwerp Clarissenhof
Informatie en inschrijven
Datum:
dinsdag 12 januari 2016
Aanvang:
19.30 uur
Inloop:
19.00 uur
Locatie:
Lange Nieuwstraat 191, 5041 DP Tilburg (Kapel Clarissenklooster)

2016 wordt aangevangen met de bouw van de eerste woningen in de Spoorzone: Clarissenhof. Ter gelegenheid daarvan nodigt CAST de ontwerpers uit om uitgebreid toe te lichten hoe het gebied er uit zal komen te zien. Op 12 januari bespreekt DOK Architecten in de kapel van het Clarissenklooster het ontwerp.

Clarissenhof moet een stedelijk, maar groen gebied worden met verschillende typen woningen – waaronder huizen met tuintjes en appartementen – en een parkeergarage. Met ruim 330 woningen is de dichtheid van het gebied hoog, maar het moet desondanks 'doorwaadbaar' blijven. Voor de vormentaal liet DOK zich inspireren door het Clarissenklooster. DOK werkte niet alle gebouwen zelf uit, maar nodigde getalenteerde jonge ontwerpers uit dat te doen. Het doel is daarmee een zowel eenheid als diversiteit aan te brengen.

Hoe zijn de ontwerpers met de verschillen in schaal tussen spoorzone en woonwijk omgegaan? Hoe wordt de parkeergarage passend vormgegeven? Waarin zien we straks terug dat het klooster een inspiratiebron was? Waarom koos DOK voor een uitwerking (mede) door jonge ontwerpers, en hoe werd die samenwerking ingestoken? Deze en andere vragen komen aan bod. Ook voor het publiek zal er ruimte zijn om vragen te stellen.

Sprekers
Vanuit DOK architecten werken Liesbeth van der Pol en Pieter Lievense aan het ontwerp voor Clarissenhof. De jonge ontwerpers die zij uitnodigden voor de uitwerking zijn Nienke Boot, Dominique ter Beek en Ard Hoksbergen. Zij zullen allen aanwezig zijn om de ontwerpen toe te lichten. Ook opdrachtgever Arno Hallie van SDK Vastgoed zal aanwezig zijn.

Programma
19.00 uur – Inloop met koffie en thee, gelegenheid om maquettes en 3D model te bekijken
19.30 uur – Introductie
19.45 uur – Presentatie ontwerpers
20.30 uur – Reacties en vragen
21.00 uur – Borrel, gelegenheid om maquettes en 3D model te bekijken

 

Beeld: SDK Vastgoed bv

Terug naar overzicht Naar het verslag
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.