Start Stadsambassade Tilburg
CAST in actie

Start Stadsambassade Tilburg

woensdag 16 september 2015 - Aanvang 14.00 uur

Start Stadsambassade Tilburg
Informatie
Datum:
woensdag 16 september 2015
Aanvang:
14.00 uur
Locatie:
De Kennismakerij, Spoorzone, Burgemeester Brokxlaan 8/79 Tilburg

Afgelopen woensdag was de aftrap van een nieuw netwerk van stadmakers in Tilburg. Lees het verslag van deze bijeenkomst op stedenintransitie.nl.

 

---

De Bibliotheek Midden-Brabant is op dit moment bezig met de oprichting van een Stadsambassade in Tilburg. Daarvoor zijn ze op zoek naar Stadmakers. 


De Spoorzone is één van de plekken in Tilburg waar op dit moment wordt ‘stadgemaakt’. Dit betekent dat er uiteenlopende (burger)initiatieven worden ontplooid, die de voormalige NS-Werkplaats toegankelijk en onderdeel van de stad maken. De Bibliotheek ziet het stadmaken als een mogelijkheid om samen te werken aan een betere stad, waar iedereen zich thuis voelt. Daarom zijn zij (met partners) bezig met de oprichting van een Stadsambassade om dergelijke initiatieven samen te brengen zodat ze elkaar kunnen versterken. Hiervoor zijn ze op zoek naar Stadmakers.

Wat is een Stadmaker?
Ben jij actief betrokken bij de stedelijke ontwikkelingen in Tilburg en heb jij een beeld bij de toekomst van de stad? Ben jij iemand die zijn idealen voor een betere samenleving zelf kleinschalig ontwikkelt? En ideeën heeft voor sociale, innovatieve, groene, culturele en/of creatieve projecten? Dan ben jij een echte Stadmaker. Het maakt niet uit of je inwoner, ondernemer of student bent.

Interesse?
Heb je interesse om mee te doen met de Stadsambassade? Blok dan woensdagmiddag 16 september van 14.00 tot 16.30 uur* in je agenda. Dan vindt de aftrap plaats tijdens de European Social Innovation Week en wordt een eerste ontmoeting tussen alle Stadmakers georganiseerd. Bij vragen, ideeën of om je aan te melden, kun je mailen naar kennismakerij.spz@bibliotheekmb.nl. Na aanmelding ontvang je de details over het programma. 

*Op 16 september bestaat de Kennismakerij precies 1 jaar. Dit vieren ze met een borrel van 16.30 tot 19.00 uur. Je bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten. 

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.