CASTMobiel vertrekt naar de Verbeke Foundation in Kemzeke (België)
CAST in actie

CASTMobiel vertrekt naar de Verbeke Foundation in Kemzeke (België)

vrijdag 05 juni 2015

CASTMobiel vertrekt naar de Verbeke Foundation in Kemzeke (België)
Informatie
Datum:
vrijdag 05 juni 2015

Midden negentiger jaren heeft CAST, bij gebrek aan goede accommodatie, kunstenaar Joep van Lieshout opdracht gegeven om een mobiele tentoonstellingsruimte te ontwikkelen dat Cast mobiel werd genoemd. Van het Cast mobiel is een aantal jaren goed gebruik gemaakt op plaatsen in de stad waar iets  gebeurde op het terrein van architectuur en stedenbouw.

Maar gebruik van het CASTMobiel was erg kostbaar omdat de verplaatsing ervan complex was en zonder kraan en grote loader niet mogelijk was. Bovendien leverde de verplaatsingen schade op aan het kunstwerk. De praktijk was de laatste jaren dat het CASTMobiel ergens op een buitenplaats erg veel te lijden had van weersinvloeden. De kwaliteit ervan ging sterk achteruit. In 2013 heeft CAST opdracht gegeven om het CASTMobiel te restaureren en na het betrekken van een eigen kantoor in het Deprez gebouw vond het uiteindelijk,  op een enkele tentoonstelling na, ongebruikt een plek op het achterterrein van Deprez.

Het CASTbestuur vond dit een onwenselijke situatie en is op zoek gegaan naar een goede nieuwe gebruiker/eigenaar. Daarbij is CAST eerst op zoek gegaan naar een passende bestemming in Tilburg. Echter zowel contact met de gemeente Tilburg op diverse momenten als ook met het atelier van Lieshout leverde geen oplossing.

Toen eind 2014 de Verbeke Foundation (www.verbekefoundation.com) in Kemzeke belangstelling toonde, heeft het CASTbestuur de Verbeke Foundation bezocht en zich ervan vergewist dat het kunstwerk daar een uitstekende plek zou kunnen vinden. Op het reusachtige terrein van de Verbeke Foundation is al een ander groot kunstwerk van Joep van Lieshout aanwezig. Om die reden heeft het CASTbestuur, na overleg met de Gemeente Tilburg,  uiteindelijk besloten om het CASTMobiel aan de Verbeke Foundation te verkopen.

 

Op 5 juni 2015 is het  kunstwerk aan de Verbeke Foundation overgedragen.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.