Jan Doms wint CAST Award
CAST in actie

Jan Doms wint CAST Award

donderdag 22 januari 2015

Informatie
Datum:
donderdag 22 januari 2015

Op 22 januari 2015 ontving Jan Doms de CAST Award uit handen van Jacq. De Brouwer (Bedaux de Brouwer Architecten). Jan Doms, kunstenaar en een van de founding fathers van CAST, kreeg deze award vanwege ‘de stevige en onderscheidende bijdrage die hij heeft geleverd aan de bouwopgave en de discussie daarover’, aldus De Brouwer. De Brouwer roemde tevens zijn lange staat van dienst, en de bijzondere wisselwerking die hij teweeg weet te brengen tussen allerlei vormen van kunst in een architectonische en landschappelijke context.

Jan Doms organiseerde ongeveer 70 tentoonstellingen op het snijvlak van de beeldende kunst, muziek, film en architectuur. Hij was de initiator van grote beeldbepalende kunstwerken waarin architectuur en woonomgeving vervlochten waren.

Jan Doms mag de komende drie jaar het bijzondere beeld van Guido Geelen bezitten. Guido Geelen ontwierp voor de CAST Award een beeld dat raakt aan het wezen van de architectuur en stedenbouw: het bieden van een beschutte plek in zijn meest elementaire vorm, met zicht op de buitenwereld.

De CAST Award wordt elke drie jaar uitgereikt aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de architectuur en stedenbouw in Tilburg en omgeving.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.