YUP Zuid
CAST in actie

YUP Zuid

dinsdag 30 september 2014 - Aanvang 15.00u

Informatie
Datum:
dinsdag 30 september 2014
Aanvang:
15.00u
Inloop:
18.00u
Locatie:
CAST, Lange Nieuwstraat 172-174
Entree:
E15,00

De nieuwe generatie architectenbureaus staat voor een grote opgave: kansen liggen momenteel niet voor het oprapen. Goed ondernemerschap is voor hen dan ook onmisbaar. CAST en de Bond voor Nederlandse Architecten (BNA) starten in samenwerking met Architectuurcentrum Eindhoven een nieuw kennisnetwerk voor startende architectenbureaus: YUP Z.

In navolging van succesvolle eerdere edities in het westen van het land wordt in het zuiden nu YUP Z gelanceerd. YUP staat voor Young Urban Professionals en is hét netwerk waar startende architectenbureaus inspiratie, ideeën, kennis en kunde delen om samen sterker te worden. 

Inschrijven kan via Eventbrite, klik hier

 

YUP #1: Strategisch positioneren

Tijdens deze eerste bijeenkomst delen Marco Stout en Chris Roelen, beiden adviseur strategie (identiteit en positionering) bij Maaak, hun opvattingen over het waarom en hoe van een sterke positionering.  Maaak richt zich specifiek op communicatie voor architectenbureaus. De nieuwe markt die nu is ontstaan vraagt van architectenbureaus een duidelijke positionering en presentatie. Maaak helpt bureaus met dit proces. Stout en Roelen geven een introductie over het vinden van de juiste markt voor jouw dienst.

Vervolgens is het woord aan marketing & business developer Merel Pit van het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger. Pit merkte tijdens haar werk als vakredacteur voor ‘de Architect’ dat communicatie van architectenbureaus te weinig op potentiële opdrachtgevers is gericht. Overtuigd dat dit anders kan, kwam ze bij Kraaijvanger terecht. Daar krijgt ze de ruimte om haar ideeën in de praktijk te brengen. Merel vertelt welke stappen het bureau heeft genomen om tot een inspirerend, begrijpelijk en eerlijk verhaal te komen en laat zien wat dat heeft opgeleverd.

Ten slotte gaan we met elkaar in gesprek. Heb jij positie gekozen als architectenbureau? Focus je op een niche of kijk je juist zo breed mogelijk? Is de positionering van je bureau succesvol? Of moet je het helemaal anders doen? Zo leren we van de sprekers en van elkaar, waarmee we er als startende generatie sterker voor komen te staan. Het maximale aantal deelnemers is 20.

Kosten
Voor deze bijeenkomst vragen wij een bijdrage van E15,00 per persoon.
Voor BNA-leden geldt een korting van E5,00

Inschrijven kan via Eventbrite, klik hier


Meer YUP

Bij voldoende belangstelling wordt elke drie maanden een bijeenkomst van YUP Z georganiseerd. Dat zal afwisselend plaatsvinden in Tilburg en Eindhoven. Onderwerpen voor de volgende bijeenkomsten zijn onder meer deelname aan prijsvragen / aanbestedingen, contracteren en juridische valkuilen en samenwerkingsverbanden binnen en buiten de branche. 

 

 

Dit programma valt onder de volgende programmalijnen:

Terug naar overzicht
Agenda
  • 19 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.