Lezingenmiddag Schoolarchitectuur: gedurfd bouwen
CAST in actie

Lezingenmiddag Schoolarchitectuur: gedurfd bouwen

zaterdag 22 maart 2014 - Aanvang 15.00

Lezingenmiddag Schoolarchitectuur: gedurfd bouwen
Informatie
Datum:
zaterdag 22 maart 2014
Aanvang:
15.00
Locatie:
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Niet door CAST, maar ook interessant:


Lezingenmiddag Schoolarchitectuur: gedurfd bouwen

Hoe ontwerp je gebouwen voor kinderen? Op welke manier maak je innovatieve schoolgebouwen voor de toekomst? Hoe kan architectuur bijdragen aan een prettige leeromgeving? Op zaterdag 22 maart 2014 organiseert AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen, in samenwerking met festival STORMOPKOMST in Turnhout een lezingenmiddag over schoolarchitectuur.

Internationale sprekers vertellen over hun visie op het bouwen van scholen: Italiaans architecte Maria Alessandra Segantini van C+S architects en Nederlands architecte Marlies Rohmer. Annelies Augustyns van Team Vlaams Bouwmeester toont goede voorbeelden en uitdagingen voor scholen in Vlaanderen.


Zaterdag 22 maart 2014

15.00 – 15.30 uur voorprogramma: Kinderuniversiteit Gedurfde Architectuur
15.45 – 17.45 uur lezingenprogramma Schoolarchitectuur, Kuub +1, de Warande (Warandestraat 42, 2300 Turnhout)

€ 3,00 – prijs voor de lezingenmiddag is inclusief een ticket voor de kinderuniversiteit Gedurfde architectuur.
via de website van de Warande: 
https://tickets.warande.be/ttx/jx?jx.class=SITicket&jx.method=showregister&event_i d=5917630

Het voorprogramma Kinderuniversiteit Gedurfde Architectuur is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Om 15.30 uur kunnen kinderen naar andere activiteiten, zoals het Durfbouwveld, en kunt u de lezingenmiddag over schoolarchitectuur bijwonen.

Gedurfde architectuur op festival STORMOPKOMST
Naast deze lezingenmiddag over schoolarchitectuur werkt AR-TUR samen met STORMOPKOMST aan festivalactiviteiten over architectuur voor jong en oud: een lezing in de kinderuniversiteit, een durfbouwveld en een architecturaal logeerprogramma.

Meer informatie: www.ar-tur.be en www.stormopkomst.be


Sprekers:

Maria Alessandra Segantini (C+S architects, Treviso – Italië) werkt aan projecten in vele landen en gaf als visiting professor les aan het MIT in Bosten en nu aan de Universiteit Hasselt. Segantini ziet schoolgebouwen als publieke plaatsen die kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ze vertelt onder meer over het recent gerealiseerde schoolgebouw The Kite.

Marlies Rohmer (architectenbureau Marlies Rohmer, Amsterdam) heeft in ongeveer 15 jaar vele uitdagende schoolgebouwen ontworpen in Nederland en daarbuiten. Het bureau doet onderzoek naar de veranderende leefwereld van jongeren, om zo het programma van eisen van gebouwen voor jongeren uit te breiden met een maatschappelijke en culturele component. In 2007 publiceerde Marlies Rohmer het boek ‘Bouwen voor de Next Generation’. www.rohmer.nl

Annelies Augustyns (Team Vlaams Bouwmeester) begeleidt het langlopende programma rond scholenbouw van de Vlaams Bouwmeester. Ze vertelt over de huidige ontwikkelingen in Vlaanderen: wat heeft onderzoek ons geleerd? Welke lessen kunnen we trekken en welke uitdagingen liggen er nog? Ze toont hierbij vele voorbeelden van geslaagde Vlaamse schoolarchitectuur. www.vlaamsbouwmeester.be / www.scholenbouwen.be

Bijlagen
Terug naar overzicht
Agenda
  • 18 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.