Digitaal Dossier - de groene huiskamers van Tilburg
CAST in actie

Digitaal Dossier - de groene huiskamers van Tilburg

woensdag 26 februari 2014

Digitaal Dossier - de groene huiskamers van Tilburg
Informatie
Datum:
woensdag 26 februari 2014

Bron afbeelding: CAST architectuurgids Midden-Brabant, Interpolistuin. Fotograaf: René de Wit

Van medio 2012 tot medio 2013, organiseerde CAST met regelmatig activiteiten over het groene karakter van Tilburg. CAST daagde de stad uit opnieuw te kijken naar haar (soms verrassende) groene huiskamers. Samen met ontwerpers, makers, bewoners, biologen, architecten, stedenbouwkundigen en vele andere geïnteresseerden, leverde dat een interessant programma op van diverse activiteiten. Zo was er ruimte voor een fietstocht, een buurtexcursie, een workshop bouwen met hout in de Warande, en diverse lezingen en debatten. Als afronding verschijnt dit ‘Digitaal Dossier’ met als thema de Tilburgse groene huiskamers.

Tijdens de afgelopen activiteiten was aandacht voor zowel binnenstedelijke gebieden, als de groenstructuur aan de randen van de stad. Een deel van het programma viel, niet toevallig, samen met De Week van de Warande. Tijdens deze week, een initiatief van Stichting Zwierige Zaken, gingen diverse partijen aan de slag met een programma rondom dit het jarige sterrenbos. Ook CAST droeg hier graag zijn steentje aan bij.

In deze publicatie wordt ook gesproken over landschapsarchitectuur als een artistieke discipline, waarin visuele effecten, ruimte en tijd op een verrassende manier samenkomen. Tuinen en parken blijken in de geschiedenis vaak plekken voor vernieuwing. Marc Glaudemans blikt hiervoor terug naar de lezing van Lorenz Dexler (Topotek1), en sluit af met een koppeling naar de Tilburgse Warande.
We hopen dat deze publicatie positief bij zal dragen aan het denken over de groene huiskamers in de stad. Wij wensen u veel leesplezier!

Download hier het digitale dossier

Bijlagen
Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.