Fotowedstrijd de Creatieve Stad
CAST in actie

Fotowedstrijd de Creatieve Stad

dinsdag 06 mei 2014

Fotowedstrijd de Creatieve Stad
Informatie
Datum:
dinsdag 06 mei 2014

Dit voorjaar worden in Tilburg veel activiteiten georganiseerd onder het thema "stadslucht". Ook CAST werkt hier aan mee, onder meer met deze fotowedstrijd!

In veel steden wordt gewerkt aan creatieve plekken, ook wel broedplaatsen of stadslabs genoemd. Leegstaande terreinen of gebouwen krijgen een nieuw leven. Een bonte verzameling van creatievelingen (waaronder kunstenaars, architecten, filmmakers en designers) vindt  hier hun nieuwe werkplek. Soms tijdelijk, soms permanent. Ook vind je in een stad creatieve manieren om de stad verder vorm en identiteit te geven. Vernieuwende architectuur, maar ook originele bestemming voor bestaande plekken.

Het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST) en het Academic Forum van Tilburg University dagen jou uit  een foto te maken binnen het thema ‘De Creatieve Stad’. Stuur jouw associatie met dit thema. Van een architectonisch hoogstandje in de Randstad tot een klein straatje met bijzondere ateliertjes in Spanje, of van onverwacht gebruik van een oude kerk tot een flashy foto van de creatieve hotspot van een stad.

Tentoonstelling van de beste foto's

Verras ons met jouw creatieve blik! De beste inzendingen worden op groot formaat tentoongesteld voor publiek tijdens een lezing- en discussieavond over  de creatieve stad, georganiseerd door CAST. Alle fotografen van de voor de tentoonstelling geselecteerde foto’s krijgen na afloop hun foto op een 50x70cm forex-plaat cadeau.

Winnaars

Jouw beste foto insturen voor dinsdag 6 mei 12.00 uur

Voorwaarden

 

Informatie over het programma Stadslucht

'Stadslucht maakt vrij' luidt een bekend middeleeuws gezegde. Kunnen we Stadslucht ook een hedendaagse betekenis geven? In een voorjaarsspecial wordt vanuit diverse perspectieven De Stad verkend. Op verschillende Tilburgse podia worden kenmerken en succesfactoren van stedelijkheid benoemd, verbeeld en bediscussieerd. En niet alleen wordt De Stad als knooppunt van de geglobaliseerde wereld aanschouwd, ook wordt Tilburg geregeld als centrum van die wereld bezien.

Meer lezen over de activiteiten in het kader van Stadslucht? Klik dan hier voor de webpagina.

Het Stadslucht-voorjaarsprogramma 2014 is een initiatief van Academic Forum van Tilburg University in samenwerking met Tilburg Debatstad en partners (waaronder CAST).

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
  • 18 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.