Busexcursie: wonen in Turnhout en Tilburg
CAST in actie

Busexcursie: wonen in Turnhout en Tilburg

vrijdag 06 december 2013 - Aanvang 9.00

Busexcursie: wonen in Turnhout en Tilburg
Informatie en inschrijven
Datum:
vrijdag 06 december 2013
Aanvang:
9.00
Inloop:
8.45
Locatie:
Deprez, Lange Nieuwstraat 172-174, 5041 DJ Tilburg
Entree:
10 euro (incl lunch en consumpties)

Deze excursie is vol. U kunt zich niet langer inschrijven.

Hoe wonen de buren?

Op 6 december organiseren de architectuurcentra Ar-Tur (Turnhout) en CAST (Tilburg) samen een grensoverschrijdende excursie per touringcar. Thema van de dag is woningbouw en woonbeleid in de grensstreek en de vraag ‘wat kunnen we leren van de buren?’. Uitgangspunt is het feit dat er in Nederland en Vlaanderen op een totaal andere manier om wordt gegaan met zaken als projectontwikkeling, opdrachtgeverschap en een bouwproces, maar dat het ook in beide landen aan verandering onderhevig is. Om dit thema te verkennen komen aan beide kanten van de grens drie locaties aan bod die een heel typisch, dan wel atypisch voorbeeld geven van de bouwcultuur. Per locatie zijn er sprekers aanwezig die hun kennis over de locatie zullen overbrengen. Ook de gasten en genodigden worden aangemoedigd een inhoudelijke bijdrage te leveren en de discussie met elkaar aan te gaan. Op die manier komen we tot een levendige dag, waarbij kennisuitwisseling centraal staat.

Thema’s van de dag zijn: woonbeleid, inventarisatie van instrumenten, planmaking en handhaving, particulier bouwen, collectief wonen, renovatie. De drie locaties in Tilburg zijn: Groeseind, Koolhoven en de Linten. In Turnhout gaat het om: De stadsuitbreiding Turnhout-Noord, Parkwijk en Meuletiende.

Programma, 6 december 2013 - hele dag incl lunch

Om optimaal te genieten van de kennis van onze zuiderburen, zal de helft van de deelnemers uit Vlaanderen komen, en de helft uit Nederland. De Turnhoutse deelnemers vertrekken rond 8.30 uur vanuit Turnhout, en komen met de bus naar Tilburg. De Nederlandse deelnemers verzamelen zich vanaf 8.45uur in Tilburg, aan de Lange Nieuwstraat 172-174. Als de bus uit Turnhout is aangekomen, rond 9.00 uur, stappen ook de Tilburgers in, en kan de gezamelijke excursie beginnen.

In de ochtend bezoeken we de projecten in Tilburg en, na een lunch in Baarle Nassau-Hertog, vervolgt het programma zich in Turnhout. De dag wordt afgesloten met een borrel in Turnhout waarna de Tilburgse deelnemers rond 18:00 weer in Tilburg afgezet worden. 

Starttijd Nederlandse deelnemers

Locatie: Deprez-gebouw, Lange Nieuwstraat 172-174, 5041 DJ Tilburg
Inlooptijd: 8.45 uur
Aanvangstijd: 9.00 uur
Geschatte eindtijd in Tilburg: 18.00 uur

Aanmelden niet meer mogelijk

Wegens grote belangstelling is de excursie volgeboekt. U kunt zich helaas niet langer inschrijven.

Kosten en betaling

Aangezien het programma de hele dag duurt, en CAST zorgdraagt voor de lunch en busvervoer, wordt voor deze excursie een financiele bijdrage gevraagd van de deelnemers. De kosten voor deze dagexcursie bedragen
€ 10,- per persoon. Dit is inclusief een lunch en drankjes gedurende de dag. Heeft u speciale dieetwensen? Geef dit dan vooraf aan ons door, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u automatisch een bevestiging per mail zodat u weet dat de inschrijving is geslaagd. De kosten voor de excursie kunt u vooraf overmaken op de bankrekening van CAST, hiermee is de inschrijving definitief. Het secretariaat van CAST neemt met iedere deelnemer contact op, per mail, over de betaalgegevens. Deze mail wordt handmatig verstuurd. Het kan daarom iets langer duren voordat u deze mail ontvangt.

Vrienden van CAST mogen gratis mee!

Bent u Vriend van CAST? Dan mogen u, en uw partner, kostenloos mee. Wilt u bij het inschrijfformulier vermelden dat u vriend van CAST bent? Bent u nog geen vriend, dan is dit het ideale moment om ook vriend te worden. U steunt CAST al vanaf €25,- per jaar. Als dank krijgt u korting op de architectuurgids, wordt u als eerste op de hoogte gebracht van onze activiteiten en bent u van harte welkom bij de jaarlijkse vriendenactiviteit. Wilt u meer lezen over 'Vrienden van CAST?' Kijk dan op onze website 

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.