Fietsroute Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk
CAST in actie

Fietsroute Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk

zaterdag 22 juni 2013

Fietsroute Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk
Informatie
Datum:
zaterdag 22 juni 2013

Fietsroute Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk, 40 - 65 km

Beschrijving

De architectuurfietsroute Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk gaat door stad en dorp, Loonse- en Drunense Duinen en slagenlandschap. De route start in Tilburg en leidt u eerst langs de beoogde wederopbouw rijksmonumenten. Daarna fiets u via knooppunten naar Loon op Zand en Kaatsheuvel. Over de fietsroute door de Loonse en Drunense Duinen bereikt u het lommerrijke gedeelte van Waalwijk. Daar leidt de route eerst over het Halve Zolenpad (voormalige spoorlijn gebruikt door de schoenenindustrie) en vervolgens langs een mix van o.a. industriële en moderne projecten. Het centrum van Waalwijk biedt voldoende horeca om even te pauzeren. De Winterdijk (aangelegd na de St. Elisabethsvloed in 1421) volgt u naar Capelle. In Capelle verlaat u de dijk om door het slagenlandschap en het Halve Zolenpad naar Waspik te fietsen. Na Waspik gaat u door kleinschalige polderlandschap naar De Moer. De verkorte route leidt u hier weer naar Loon op Zand. De volledige route leidt via knooppunten terug naar Tilburg. Het totaal is een gevarieerde fietsroute langs vijfentwintig markante gebouwen in Tilburg, Loon op Zand en Waalwijk.

Meer fietsroutes

Naast de fietsroute Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk, heeft CAST ook nog twee andere fietsroutes ontwikkeld. De fietsroutes Tilburg - Oisterwijk en Tilburg - Gilze en Rijen. Alle fietsroutes horen bij de Architectuurgids Midden-Brabant.

Koop fietsroute voor € 2,95

U kunt de fietsroute kopen voor € 2,95 bij de VVV Tilburg, Nieuwlandstraat 34 te Tilburg. Openingstijden: maandag: 13 tot 18 uur, dinsdag tot en met vrijdag: 9.30 tot 18 uur, zaterdag: 10 tot 16 uur. Losse fietsroutes zijn niet bij CAST te koop. U kunt wel per mail het volledige pakket bestellen van drie fietsroutes en een architectuurgids.

Koop 3 fietsroutes + de architectuurgids voor slechts € 24,-
Met meer dan 20% pakketkorting!

De fietsroutes horen bij de Architectuurgids Midden-Brabant. In deze gids leest u de volledige beschrijvingen die horen bij de gebouwen waar u langs fietst. Als u het volledige pakket koopt, ontvangt u een flinke korting van meer dan 20%. U ontvangt drie fietsroutes (Oisterwijk, Loon op Zand/Waalwijk en Gilze en Rijen) in combinatie met de Architectuurgids voor slechts € 24,-. Het pakket is te koop bij VVV Tilburg, of te bestellen via secretariaat@castonline.nl. Wij rekenen geen verzendkosten.

 

De publicatie is ontwikkeld en uitgegeven in een samenwerking tussen CAST en VVVTilburg.

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.