Onderzoek Ouderenhuisvesting Tilburg
CAST in actie

Onderzoek Ouderenhuisvesting Tilburg

vrijdag 07 december 2012

Onderzoek Ouderenhuisvesting Tilburg
Informatie
Datum:
vrijdag 07 december 2012

De ruimtelijke opgave ‘wonen en zorg voor ouderen’ is actueel, zowel binnen als buiten architectuur en stedenbouw, zowel landelijk als lokaal. Tilburg ligt in een regio met een gefragmenteerd netwerkkarakter. De verspreiding van zorg over de stad is niet alleen ruimtelijk en economisch een belangrijk thema, het beïnvloedt ook het functioneren van de stad en de samenleving.

De zorginstellingen in de regio voeren duurzame transformaties aan gebouwen uit of, werken aan nieuwe woonzorgconcepten. Bij dit proces zijn veel verschillende partijen betrokken. Onder andere woningbouwcorporaties, zorgverleners, beleggers, verzekeraars, zorgkantoren, ouderenbonden, architecten, stedenbouwkundigen, aannemers en de overheid. Al deze partijen zijn gezamenlijk nodig om te werken aan het ruimtelijke vraagstuk van de toekomst.

CAST werkte samen met de Technische Universiteit Eindhoven en Inbo. Het resultaat is een onderzoek naar de intramurale- en extramurale ouderenzorghuisvesting in Tilburg. Studenten gingen op pad met vragen als: ‘Waar in Tilburg ligt de ouderenzorghuisvesting anno 2012?’, ‘Welk type zorggebouw is gelegen in welke wijk?’, ‘Hoe zien woonzorggebouwen er uit?’ maar ook ‘Hoe staat het met de voorzieningen op loopafstand?’ en ‘Is de openbare ruimte aangepast aan een mindervalide oudere?’. Deze resultaten zijn door 18 studenten vastgelegd in een kaartbeeld voor de stad Tilburg, en dienden als start voor de door CAST georganiseerde workshop ‘Wonen en zorg voor Ouderen in Tilburg’.

De projectresultaten van het onderzoek kunt u hier downloaden:

Bijlagen

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
  • 18 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.