CAST Verdieping 1 Quickscan Stedenbouw Brabantstad
CAST in actie

CAST Verdieping 1 Quickscan Stedenbouw Brabantstad

maandag 20 december 2010

CAST Verdieping 1 Quickscan Stedenbouw Brabantstad
Informatie
Datum:
maandag 20 december 2010

Het gaat niet zo best met de stedenbouw in Nederland. Althans, dat stelt het kabinet in haar beleidsnota ‘Een Cultuur van Ontwerpen’. Het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) kreeg daarom de opdracht een programma te ontwikkelen om de positie van het vakgebied van de stedenbouw te versterken. Het fonds vroeg onder meer de medewerking van de lokale centra voor architectuur en stedenbouw, om de constateringen van het kabinet te spiegelen aan de lokale situatie. 

CAST en haar Brabantse collega’s van Gebouw F Breda, BAI Den Bosch, Architectuurcentrum Eindhoven en de provinciaal opererende Brabant Academy sloegen de handen ineen. Op 26 februari 2010 reisden we per trein door Brabant, voerden gesprekken met deskundigen en sloten af met een debat met professionals uit Brabant en daarbuiten. In de CASTverdieping Stedenbouw vindt u een reisverslag van deze ‘Ronde van Brabant’, geschreven door onafhankelijk criticus Mark Hendriks en een opsomming van enkele achtergronden.

De verdieping is het onregelmatig verschijnend magazine van CAST en gaat in op achtergronden van de activiteiten. U kunt zich gratis abonneren of een los nummer aanvragen.

Bijlagen
Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.