Tussen de Linten, twee lezingen
CAST in actie

Tussen de Linten, twee lezingen

dinsdag 22 januari 2013

Tussen de Linten, twee lezingen
Informatie
Datum:
dinsdag 22 januari 2013

TERUGBLIK

Tussen de Linten
Twee lezingen

Michel Tombal (Roche Tombal Architecten) en Christine de Ruijter (AWG Antwerpen) spraken over hun werk en de opdrachten die zij in Tilburg hebben. Tombal inspireerde studenten, met overwegend een achtergrond in interieurvormgeving, om de binnenstedelijke ruimte te lezen als interieurs. Hij toonde ontwerpen voor het Harmoniepark en Groeseind in Tilburg, maar ook virtuositeit in ruimtegebruik en detaillering in projecten voor Leidsche Rijn en op IJburg. Christine de Ruijter wees de voornamelijk stedenbouw en architectuurstudenten tijdens haar lezing op het belang van goed lezen van context en van ingetogen ontwerp. Zij presenteerde onder meer ontwerpen voor de Erasplaats in Tilburg en diverse projecten in Nederlandse en Vlaamse binnensteden. Alle studenten gingen met hun inspiratie aan de slag met een analyse en ontwerpopgave aan en achter de Hasseltstraat in Tilburg. Een nieuwe generatie ontwerpers maakte zo in Tilburg al vroeg kennis met de karakteristieke lintenstructuur en de belangrijke opdracht om met zorg, aandacht en creativiteit verder te bouwen aan de historische ruggengraat van Tilburg.


Deze lezingenreeks kwam tot stand in samenwerking met Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw in het teken van het ontwerpen aan, achter en tussen de Linten van Tilburg.
Afbeeldingen: met dank aan Rocha Tombal Architecten, AWG Architecten. Beeld Harmoniepark is afkomstig uit Architectuurgids Midden-Brabant, fotografie Rene de Wit


 

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
  • 13 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | maandag 13 juli | i.s.m. Omroep Tilburg
  • 21 aug 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Presentaties & debat over ons toekomstig logistiek landschap
  • 21 aug 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Expositie ontwerpidee├źn voor het logistiek landschap van de toekomst
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.