BNA Architectencafé
CAST in actie

BNA Architectencafé

maandag 11 juni 2012

Informatie
Datum:
maandag 11 juni 2012

Beeld: Architectuurgids Midden-Brabant. Patronaatsgebouw, nu cultureel centrum door Luijten Smeulders Architecten. Fotografie Rene de Wit

CAST en de BNA kring Midden-Brabant organiseren op maandag 11 juni a.s. een tweede lezing in de reeks Architectencafe’s in Midden-Brabant. Centraal staat de ruimtelijke opgave in de diverse gemeenten. Het eerste café vond onder grote belangstelling plaats op het KVL terrein in Oisterwijk, voor deze tweede editie ligt de focus op Gilze en Rijen onder de titel: "Learning from......Gilze en Rijen"

Centraal staan vragen als: Wat zijn de specifieke karakters en kwaliteiten van de verschillende gemeenten in onze regio?; Is er een grote gemene deler; onderscheidt de midden Brabander zich van de Randstedeling? En kan de stad leren van het dorp?

Per gemeente zal het architectencafé het woord geven aan sprekers die betrokken zijn bij de ruimtelijke ontwikkelingen in die gemeente. Wethouders, architecten, welstand, media en ontwikkelaars wordt gevraagd in 10 tot 15 min een voor hun belangrijk onderwerp uit te lichten. Opgedane kennis en ervaring kan gedeeld worden bij de borrel.

Programma
Maandag 11 juni, Ontvangst vanaf 16:00 uur, aanvang 16:30u.

Locatie: De Schakel, Kerkstraat 104, Gilze


Sprekers

1. René de Wit, architectuurfotograaf en fotograaf van de architectuurgids Midden-Brabant, zal vertellen over het wonderlijke contrast tussen Gilze en Rijen
2. Jeroen Tolboom, projectleider/adviseur Ruimtelijke ordening bij de gemeente Gilze Rijen, verteld over het vooruitstrevende welstandbeleid van de gemeente en de ervaringen na het eerste jaar.
3. Kees van Beijsterveldt, architect bij Luijten-Smeulders architecten, is nauw betrokken bij de totstandkoming van de Schakel en het nieuwe centrumplan voor Gilze.

> Bezoek de website van de BNA kring Midden-Brabant

> Aanmelden per e-mail gericht aan: mbrabant@bna-kringen.nl

> Architectuurgids Midden-Brabant

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.