Rondleiding architectuur in Oisterwijk
CAST in actie

Rondleiding architectuur in Oisterwijk

vrijdag 20 april 2012

Informatie
Datum:
vrijdag 20 april 2012

Afbeelding: Architectuurgids Midden-Brabant, fotografie Rene de Wit

Eerste in een reeks rondleidingen in de regio Midden-Brabant, samenhangend met het BNA architectencafé. Oisterwijk kent een geheel eigen structuur en heeft de afgelopen jaren bijzondere architectonische kwaliteit gerealiseerd binnen de strakke contouren van de bebouwde kern. De jonge architecten van Buro van SAM nemen u mee.


Op maandag 2 april jl. vond het eerste BNA architectencafé plaats in de voormalige Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk. De lezingenreeks, georganiseerd door het bestuur van de BNA kring Midden-Brabant, zal de komende maanden steeds op locatie in een van de regiogemeenten plaatsvinden. Steeds verhalen lokale en regionale actoren uit de wereld van de ruimtelijke inrichting en het ontwerp van de regio over de specifiek lokale opgave en kwaliteiten en gaan in op de regionale opgave voor het Hart van Brabant. CAST verbindt architectuurwandelingen aan de reeks en nodigt steeds een van de betrokken sprekers uit om het publiek ook fysiek kennis te laten maken met de ruimtelijke kwaliteiten van de diverse gemeenten.

Voor deze eerste rondleiding vraagt CAST de jonge architecten van Buro van SAM om het spits af te bijten. Zij nemen u mee langs enkele markante plekken in Oisterwijk en illustreren zo hoe de gemeente op bijzondere wijze heeft voortgebouwd aan zijn ruimtelijke identiteit.

Programma (aanmelding verplicht, max. 50 deelnemers)
Vrijdag 20 april a.s. Startlocatie NS Station, Stationsplein 1, 5061HG Oisterwijk. Ontvangst om 16.15 uur, aanvang wandeling 16.30 uur. Einde programma omstreeks 18.00 uur. Onder meer de volgende locaties worden belicht:

0. Vertrek Station NS, Stationstraat
1. KVL 
2. Cartonagefabriek
3. Zwembad De Leye
4. De ‘Zwarte Parels’
5. Mozaiekschool
6. Gemeentehuis
7. Bredeschool Waterhoef
8. Krekulgebouw
9. Johanneskerk
10. Lindeplein
11. Tilliander

Aansluitend nodigt CAST u uit voor een drankje. Deelname aan deze activiteit is vrij van kosten. Aanmelden is verplicht per e-mail gericht aan secretariaat@castonline.nl o.v.v. “rondleiding Oisterwijk” en het aantal deelnemers. U krijgt na aanmelding een bevestiging en een routekaart. Maximaal 50 mensen kunnen deelnemen, daarbij wordt op volgorde van aanmelding ingeschreven.

Architectuurgids Midden-Brabant, kortingsprijs deelnemers
Op vrijdag 25 november presenteerde CAST de nieuwe Architectuurgids Midden-Brabant. In samenwerking met architectuurhistorici Hans Ibelings en Leon Sebregts, en met fotografie van René de Wit, maakte CAST een boek, website en Layar-applicatie met bijzondere gebouwen in de regio Midden-Brabant. Het boek is te bestellen bij Boekhandel Livius te Tilburg en ligt in de boekhandels voor €22,50.

Speciaal voor deelnemers aan deze rondleiding is het boek voor de kortingsprijs van €19,50 te bestellen bij CAST. Hiervoor dient u zich uiterlijk donderdag 19 maart a.s. aan te melden voor deelname met vermelding van uw bestelling. Het aantal gidsen is gelimiteerd aan het aantal deelnemers, het is niet mogelijk meer dan een exemplaar per persoon te bestellen.

> www.burovansam.nl  
 

Terug naar overzicht
Agenda
  • 18 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.