Lezing Piet Hein Eek
CAST in actie

Lezing Piet Hein Eek

vrijdag 09 september 2011 - Aanvang 09-09-2011

Informatie
Datum:
vrijdag 09 september 2011
Aanvang:
09-09-2011

Tussen 3 en 11 september wordt een tijdelijk dorp (Vlek) gebouwd in de Tilburgse Spoorzone. CAST organiseert een lezingavond met internationaal bekend vormgever Piet Hein Eek

Lezingavond
Op vrijdagavond 9 september zal Piet Hein Eek ingaan op zijn drijfveren en fascinatie. Hij werd internationaal bekend met zijn innovatieve meubelontwerpen, gemaakt van onder meer sloophout of andere sobere materialen. Sinds november 2010 werkt Eek vanuit Strijp R, het voormalige terrein van de Philips beeldbuizenfabriek dat de komende jaren zal transformeren tot groenstedelijk woongebied naar een stedenbouwkundig plan van DiederenDirrix Architecten. In het monumentale fabriekspand bevindt zich een veelzijdigheid aan activiteiten waaronder een restaurant, een winkel, een galerie en uiteraard werkplekken. De gedachte achter dit concept vormt een inspirerend gegeven wat ook in de context van de Tilburgse Spoorzone actueel en verrijkend kan zijn.

Voorafgaand aan deze lezing kunt u het tijdelijke dorp bezoeken. Naast de diverse creatieve hutten en bouwsels zijn er een bar en tijdelijk restaurant. Ook worden er workshops verzorgd. Toegang tot het festivalterrein kost 3 euro. Let op, ook in het geval u de lezing wilt bezoeken dient u deze toegangsprijs te betalen.

Piet Hein Eek werkt vanuit een voormalige Philipsfabriek op Strijp R

Workshop
Het Huttenfestival is vooral doen, een feest voor het maken, bouwen en samenwerken. De organisatie biedt geinteresseerden de mogelijkheid om naast een bezoek aan het tijdelijke dorp ook actief aan de slag te gaan. Zij nodigde de Deense ontwerpers van Bureau Detours uit om een workshop te verzorgen. Deelnemers gaan actief aan de slag met materiaal en maken onder meer een meubel. De workshop vindt plaats op vrijdag 9 september en start om 16.00 uur op locatie nabij de Polygonale loods in de Spoorzone. Meer informatie leest u op de website van het festival.

Programma
Vrijdag 9 september, Spoorzone Tilburg Polygonale Loods e.o. Toegang vanaf de Fraterstraat. Toegang tot het festivalterrein kost 3 euro.
 

Aanmelden
Voor de workshop en overig programma kunt u zich richten tot www.huttenfestival.nl. Wilt u aanwezig zijn bij de lezing van Piet Hein Eek, stuur dan een e-mail aan secretariaat@castonline.nl o.v.v. 'Piet Hein Eek' en het aantal deelnemers.
Het Huttenfestival aldus de organisatie:

"Een hut (ook: keet, kot of stulp(je)) is een primitieve of kleine woning, gebouwd van eenvoudige middelen In de spoorzone van Tilburg ontstaat van 3 tot 11 september een tijdelijk dorp. Dat gebeurt onder het motto: the gentle art of settling ofwel hoe kunst, architectuur en design een stuk stad ‘bezetten en tot leven wekken’.


Het Huttenfestival de Vlek wil een conditieloos oord van gastvrijheid en verbeelding zijn. Met het Huttenfestival zet Brabant zich (inter)nationaal op de kaart. Gerenommeerde namen hebben zich verbonden aan het initiatief: Ontwerpers Studio Boot, Bosch Architecten, kunstenaarscollectief Observatorium, Pien Hein Eek. (zie lijst eerste bewoners).

Waarom Huttenfestival?

Huttenfestival de Vlek:

Bron: www.huttenfestival.nl
 

Terug naar overzicht
Agenda
  • 19 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.