Ontwerpen aan oude gebouwen, contrast ja/nee?
CAST in actie

Ontwerpen aan oude gebouwen, contrast ja/nee?

zondag 11 september 2011 - Aanvang 11-09-2011

Informatie
Datum:
zondag 11 september 2011
Aanvang:
11-09-2011

Op zaterdag 10 en zondag 11 september aanstaande vindt op vele plaatsen in Nederland de Open Monumentendag 2011 plaats. In Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout kan het publiek vele monumenten bezoeken. In het Deprez-gebouw vindt een veelzijdig programma plaats dat wordt georganiseerd door studievereniging AnnexisBMV van de Avanshogeschool. CAST draagt bij aan dit programma en organiseert in samenwerking met de studenten een debat met als thematiek: bouwen aan monumenten, contrast of niet?

In Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout organiseert de Stichting tot Behoud van Tilburgs Cultuurgoed een interessant en omvangrijk programma met voornamelijk openstellingen. De week voorafgaand aan het weekend wordt dit jaar geopend met een bijzondere Brabantse Erfgoed Biennale in het Deprez gebouw in Tilburg.  

Deprez gebouw, studievereniging AnnexisBMV i.s.m. CAST
In het Deprez is onder meer een fototentoonstelling te zien en kan men zijn of haar kennis etaleren met een heus 'Monumentenspel'. Voor het debat kruisen architecten Thomas Bedaux (Bedaux de Brouwer Architecten) en Jeroen Wouters (Architectenburo JMW) en docenten en studenten van Avans Hogescholen de degens. Zij nemen stelling ten aanzien van het al dan niet contrastrijk voort te bouwen aan monumenten. Rob Vinke, directeur van woningcorporatie TBV Wonen en voorzitter van de Tilburgse Bouwsociëteit zal de debatten in goede banen leiden.  

Fotowedstrijd
Studievereniging Annexis BMV heeft speciaal voor deze dag een fotowedstrijd georganiseerd. Opgave was het vastleggen van een Tilburg monument. Op zondag 11 september zal een deskundige jury, bestaande uit onder meer professionele fotografen, een drietal winnende foto's kiezen. Omstreeks 15.00 uur wordt bekendgemaakt welke foto's in de prijzen zijn gevallen.  

Programma
Zondag 11 september, Deprez gebouw, Lange Nieuwstraat 172-174 5041dj in Tilburg 10.00 – 17.00 uur. Aanvang debat om 15.00 uur. Aanmelden voor het debat is niet verplicht, CAST stelt uw bericht echter wel op prijs via secretariaat@castonline.nl o.v.v. ´Monumentendag Deprez´ en aantal personen. 

Terug naar overzicht
Agenda
  • 19 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.