CASTstadsdebat IV: de Tilburgse Spoorzone
CAST in actie

CASTstadsdebat IV: de Tilburgse Spoorzone

dinsdag 26 november 2002 - Aanvang 26-11-2002

Informatie
Datum:
dinsdag 26 november 2002
Aanvang:
26-11-2002

In opdracht van de gemeente Tilburg heeft het Atelier Rijksbouwmeester (ARBM) een studie verricht naar de Tilburgse spoorzone. Het resultaat van de studie is een ingrijpende en veelomvattende visie die als basis kan dienen voor een stedenbouwkundig masterplan. Om deze visie op dit voor Tilburg zo belangrijke gebied nader tegen het licht te houden, organiseert het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST) op woensdagavond 27 november 2002 een CASTstadsDEBAT in Theater de Vorst.

Voor dit 'CASTstadsDEBAT: de Tilburgse Spoorzone' is Rijksbouwmeester Jo Coenen uitgenodigd om de studie toe te lichten die onder zijn verantwoordelijkheid is gemaakt. CAST heeft de wethouder Ruimtelijke Ordening, mevrouw Els Aarts-Engbers gevraagd op deze avond aan te geven waarom de studie is gemaakt, wat de status ervan is en wat de volgende stappen kunnen zijn. Om de kansen, mogelijkheden en potenties van de visie en de planvorming te becommentariëren heeft CAST achter de debattafel uitgenodigd: Peter Blankenstein (directeur woningcorporatie TBV Wonen), Jan Melis (voorzitter Kamer van Koophandel) en Rob Wagemakers (landschapsarchitect). Een belangrijke vraag die bij dit CASTstadsDEBAT aan de orde zal komen is wat de voorwaarden zijn om de ambitieuze en ingrijpende voorstellen voor dit gebied, waarover al zo lang wordt gedacht, daadwerkelijk gestalte te geven.

Het debat over de Tilburgse spoorzone is de vierde in de reeks stadsdebatten die CAST organiseert over gebieden in de stad waarvoor plannen worden gemaakt die de aanblik en het functioneren van de binnenstad definitief zullen gaan veranderen. Na de debatten over respectievelijk het Veemarktkwartier, het Pieter Vreedeplein en de Piushaven én een entre'act in de vorm van het 'CASTdebatEXTRA: visies op de binnenstad', vervolgt CAST op 27 november de serie met het spoorzonedebat. Volgend jaar volgt nog een afsluitend vijfde debat over de samenhang van al die gemeentelijke plannen.

Het 'CASTstadsDEBAT: de Tilburgse spoorzone' vindt plaats op woensdagavond 27 november 2002 in Theater de Vorst, Willem II straat 47-49 te Tilburg. Zaal open 19.30 uur; aanvang 20.00 uur stipt.

CAST verwacht van het 'CASTstadsDEBAT: de Tilburgse spoorzone' een levendige discussie door en met betrokken deskundigen en het publiek.

Terug naar overzicht
Agenda
  • 19 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.