Studentenhuisvesting in particulier opdrachtgeverschap
CAST in actie

Studentenhuisvesting in particulier opdrachtgeverschap

woensdag 24 maart 2004 - Aanvang 24-03-2004

Informatie
Datum:
woensdag 24 maart 2004
Aanvang:
24-03-2004

In nauwe samenwerking met de BNA kring Midden-Brabant en de gemeente Tilburg organiseert CAST op donderdagmiddag 25 maart een bijeenkomst over ‘Studentenhuisvesting in particulier opdrachtgeverschap’. Met deze bijzondere bijeenkomst worden twee doelgroepen aangesproken en samengebracht: opdrachtgevers (particuliere opdrachtgevers en ‘institutionele’ ontwikkelaars van vastgoed in Tilburg) én architecten die werkzaam zijn in de regio Midden-Brabant. De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van De Pont, Wilhelminapark 1 te Tilburg en begint om 16.00 uur.

De bijeenkomst is in de eerste plaats bedoeld voor ‘kleine’ en ‘grote’ opdrachtgevers, de ontwikkelaars van vastgoed in Tilburg. Middels een aantal voordrachten van onder meer gerenommeerde studentenhuisvesters worden deze opdrachtgevers geprikkeld met de stelling ‘Heb je een kavel, bouw huisvesting voor studenten!’. De sprekers, te weten Ton Streppel (WonenBreburg, Tilburg), Quinten de Gooijer (st. Keetwonen, Amsterdam) en – onder voorbehoud - Frans van der Zon (DUWO, Delft), zullen verscheidene kanten van de huisvestingproblematiek van studenten belichten. Daarnaast zullen zij ook de mogelijkheden en uitdagingen over het voetlicht brengen van het verantwoord en rendabel realiseren van (kleinschalige) nieuwbouw voor deze specifieke doelgroep. Achterliggende gedachte hierbij is dat door het ‘vullen’ van de zogenoemde ‘gaten’ in de stad met architectonische en functionele kwaliteit, een goede en duurzame investering wordt gedaan maar dat hiermee ook het tekort aan studentenwoningen deels kan worden opgelost.

architecten
Tevens is de bijeenkomst bedoeld voor architecten. Op de bijeenkomst wordt namelijk ook de ‘aftrap’ gegeven van de door de BNA kring Midden-Brabant georganiseerde ontwerpprijsvraag ‘Studentenhuisvesting in particulier opdrachtgeverschap’. Architecten die aan deze prijsvraag willen deelnemen wordt gevraagd een concept te ontwikkelen dat op twee van drie aangewezen Tilburgse locaties kan worden gerealiseerd. Het winnende ontwerp zal op vrijdag 2 juli, tijdens de Tilburgse viering van de Dag van de Architectuur, worden bekendgemaakt. Met de gemeente Tilburg is de intentie afgesproken dit winnende ontwerp op minimaal een locatie daadwerkelijk te laten realiseren.

Reserveren
Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met CAST, tel. 013 5841022. Voor informatie over de ontwerpprijsvraag ‘Studentenhuisvesting in particulier opdrachtgeverschap’ kan contact worden opgenomen met Arno Kolen (Van den Hout & Kolen architecten) die namens de BNA kring Midden-Brabant deze prijsvraag organiseert, tel. 013 4681070

Terug naar overzicht
Agenda
  • 18 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.