Dag van de Architectuur 2018
CAST in actie

Dag van de Architectuur 2018

zaterdag 02 juni 2018

Dag van de Architectuur 2018
Informatie en inschrijven
Datum:
zaterdag 02 juni 2018
Nu inschrijven

CAST zet tijdens de Dag van de Architectuur 2018 op zaterdag 2 juni de Tilburgse architectuur in de schijnwerpers. Onder het thema ‘What happened to my city?’ worden diverse gebouwen opengesteld en rondleidingen gegeven.

Tilburg: ‘What happened to my city?’
Ontwerpers geven gebouwen en de stad vorm, maar het zijn de gebruikers die hun omgeving zich vervolgens toe-eigenen. Hoe ontstaat daartussen de balans? Met welke oorspronkelijke ideeën is het gebouw of gebied vormgegeven? Hoe is het in gebruik genomen? Welke rol speelt het gebouw in de omgeving? Hoe functioneert het in de praktijk, wat zijn de ervaringen van de gebruikers en wat steekt de ontwerper daarvan op?
We werken met rondleidingen en openstellingen of combinaties daarvan. Afhankelijk van het type project en de mogelijkheden organiseren we een begeleide rondleiding op gezette tijden, of stellen we een project gedurende enkele uren open. Tijdens deze editie van de Tilburgse Dag van de Architectuur zijn zowel oudere als recenter opgeleverde projecten te bezoeken.

Projecten
We houden u op deze plek op de hoogte van de geselecteerde projecten. In de selectie wordt gestreefd naar diversiteit: oudere en nieuwere projecten, iconen en verborgen parels.

Kaartverkoop
Een kaartje kost 7,50 euro en geeft toegang tot alle opengestelde projecten en rondleidingen. De kaartverkoop vindt plaats op de dag zelf. Reserveer via bovenstaande knop alvast een kaartje.

Dag van de architectuur
In het weekend van 2 en 3 juni 2018 vindt de jaarlijkse Dag van de Architectuur plaats in een groot aantal steden in Nederland. Het landelijke thema in 2018 is: Stad voor morgen. Informatie over de Dag van de Architectuur in andere steden is hier te vinden. 

Archiprix
De Archiprix is de prijsvraag voor de beste afstudeerprojecten van diverse Nederlandse ontwerpopleidingen. Dit jaar vindt de uitreiking van de Archiprix plaats in Tilburg, om precies te zijn in de Wagenmakerij. Op zaterdag 2 juni vanaf 14.00 uur is de prijsuitreiking en de opening van de tentoonstelling van de projecten.

Dag van de bouw
Op 2 juni vindt ook de landelijke Dag van de Bouw plaats. Ter gelegenheid daarvan worden bouwplaatsen opengesteld voor publiek. Je kunt rondlopen op een bouwplaats, je ziet constructies van bouwprojecten, je kunt een bouwterrein overzien vanuit een bouwkraan, je wordt meegenomen in de eerste plannen van het bouwproject, je hoort de aannemers vertellen over hun werk, je kunt een blik in de toekomst werpen met een VR-bril, je kunt zien en voelen hoe de bouw werkt. De opengestelde bouwplaatsen zijn hier te vinden.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.