Terug naar museum De Pont - 17 juni
CAST in actie

Terug naar museum De Pont - 17 juni

zaterdag 17 juni 2017 - Aanvang 14.15

Terug naar museum De Pont - 17 juni
Informatie en inschrijven
Datum:
zaterdag 17 juni 2017
Aanvang:
14.15
Inloop:
13.45
Locatie:
Museum De Pont, Wilhelminapark 1, 5041 EA Tilburg
Entree:
5,-

In het kader van What Happened to my buildings, gaan we op 17 juni ook terug naar museum De Pont.

Bijna 25 jaar geleden werd de collectie van museum De Pont ondergebracht in een voormalige wolspinnerij uit de jaren dertig. Architectenbureau Benthem Crouwel was destijds, in nauwe samenspraak met directeur Hendrik Driessen, verantwoordelijk voor de herbestemming van het oude fabrieksgebouw. Een van de belangrijkste uitgangspunten was het behoud van de industriële uitstraling van het pand.

Sindsdien zijn er twee grote verbouwingen geweest. Welke veranderingen bij museum de Pont maakten deze verbouwingen noodzakelijk? Wat is er overgebleven van de ontwerpambities? We gaan terug naar De Pont met architect Peter Kropp van Benthem Crouwel. Hoe kijkt hij terug op het ontwerp? Hoe staat het gebouw er nu bij? En hoe ervaart de eigenaar/gebruiker (het museum) dit gebouw? Peter Kropp geeft 's middags een lezing in het Audiotorium van de Pont. Ook Hendrik Driessen, vanaf het eerste uur betrokken bij het ontwerp van De Pont, zal ingaan op zijn ervaringen met dit gebouw als museum en zijn oorspronkelijke ideeën voor dit pand.

Entree is E 5,- (maar gratis indien u een Museumkaart of CJP heeft). U kunt na de lezing het gebouw bekijken en uiteraard de huidige tentoonstellingen in De Pont bezoeken.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.