Zaterdag 17 juni - Dag van de Architectuur 2017
CAST in actie

Zaterdag 17 juni - Dag van de Architectuur 2017

zaterdag 17 juni 2017

Zaterdag 17 juni - Dag van de Architectuur 2017
Informatie en inschrijven
Datum:
zaterdag 17 juni 2017
Nu inschrijven

Op zaterdag 17 juni vindt weer de landelijke Dag van de Architectuur plaats. CAST organiseert voor deze dag aantal een bijzondere rondleidingen.

‘What happened to my buildings?’

Wat komt een architect allemaal tegen als hij/zij terugkeert naar een ouder project?

Op de Dag van de Architectuur neemt een aantal architecten u mee naar een ouder project om te kijken hoe het gebouw er nu bij staat. Hoe functioneert het nu en hoe is het verouderd?  Maar ook: wat zijn de ervaringen van de gebruikers van het gebouw? Zijn de oorspronkelijke ideeën tot zijn recht gekomen, en hoe voegt het zich nu in de context? Hoe kijkt de architect terug op het ontwerp? Waar wordt van geleerd of wat blijkt een succes?

Binnenkort publiceren wij een overzicht van de gebouwen en architecten, maar we kunnen alvast verklappen dat de Emmapassage en De Pont onderdeel van de dag uitmaken!

CAST heeft zich voor deze DvdA laten inspireren door het project van Marlies Rohmer ‘What happened to my buildings’. Rohmer is de afgelopen jaren teruggaan naar een aantal van haar vroegere projecten om te kijken of ze de tand des tijds hebben doorstaan, of ze mooi verouderen en hoe de gebruikers het gebouw zich eigen gemaakt hebben. Marlies Rohmer doet dit uit nieuwsgierigheid en om er van te leren.

Marlies komt op donderdag 8 juni bij CAST een lezing over haar project geven.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.