Dag van de Architectuur - Fietstocht
CAST in actie

Dag van de Architectuur - Fietstocht

zaterdag 22 juni 2013 - Aanvang 10.00

Dag van de Architectuur - Fietstocht
Informatie en inschrijven
Datum:
zaterdag 22 juni 2013
Aanvang:
10.00
Inloop:
9.30
Locatie:
Manege Hooijen, Broekstraat 9, Tilburg
Entree:
gratis

Zoals gebruikelijk organiseren de BNA kring Midden-Brabant en CAST  een gezamenlijk programma tijdens de landelijke Dag van de Architectuur. In 2013 betrof dit een gevarieerd programma, met een lezing van John Körmeling, een tentoonstelling, een prijsuitreiking, een fietstocht naar Oisterwijk en de heropening van het CASTmobiel.

Zaterdag 22 juni - Fietstocht Tilburg-Oisterwijk

De foto's van de fietstocht kunt u hier bekijken.

Naar aanleiding van het verschijnen van de Architectuurgids Midden-Brabant, heeft CAST dit jaar samen met de VVV Tilburg drie thematische architectuurfietsroutes ontwikkeld. De routes werden officieel gepresenteerd tijdens de Dag van de Arhcitectuur. Om dit te vieren werd een deel van de route Tilburg-Oisterwijk gefietst, onder leiding van Frenkel Beerens, Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling bij de Gemeente Oisterwijk, die voor de gelegenheid als gids optrad. Tijdens de route werden gebouwen en locaties aangedaan waar een bijzondere ontwikkeling plaatsvindt. Zo werd er gestopt midden in de natuur, vlakbij de Grote en Kleine Speijck, alwaar architect Jacq. de Brouwer (Bedaux de Brouwer Architecten) en opdrachtgever Simon van Esch (Van Esch/ Functionals) aan de hand van afbeeldingen van schetsen en een maquette vertelden over de woning die hier zal verrijzen. Op een andere locatie vertelde René van den Hout (M30 Architecten) over het project JongGebouwd;

een CPO-project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) gerealiseerd door de kopersvereniging met deze naam. Na een korte lezing in het kantoor van M30 werd ook de locatie bezocht, het bouwblok in uitbreidingswijk Pannenschuur Buiten, waar uiteindelijk 19 woningen gerealiseerd zijn. Al met al was het een mooie dag, met een stevige fietstocht en positieve reacties van de bezoekers.

Ter afsluiting van de Dag van de Architectuur (her)opende CAST de deuren van het CASTmobiel. Het Mobiel, een ‘mobiele’ tentoonstellingsruimte van Joep van Lieshout, was daags voor de DvDA achter het Deprez gebouw geplaatst na een renovatie. Zaterdagmiddag was voor iedereen te bezoeken, onder het genot van een drankje. 

 

Fietsroutes te koop

CAST heeft, samen met de VVV Tilburg, drie papieren fietsroutes uitgegeven. Deze routes vindt u onder publicaties 2013. Deze zijn te koop bij de VVV Tilburg. 

 

Bron foto's: Architectuurgids Midden-Brabant. Fotograaf: René de Wit

Bijlagen

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.