Initiat13f in de stad!
CAST in actie

Initiat13f in de stad!

vrijdag 30 maart 2012

Informatie
Datum:
vrijdag 30 maart 2012
T/m:
vrijdag 01 juni 2012

Op verzoek van het landelijke Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) participeert CAST in een inventarisatie van zo genoemde ‘bottom-up’ initiatieven in de stadsontwikkeling.

In totaal negen architectuurcentra in Nederland werken mee aan het in beeld brengen van initiatieven die ook of misschien juist in tijden van economische tegenspoed genomen worden door (collectieven van) bewoners, (geloofs)gemeenschappen, ondernemers, maatschappelijke instellingen en initiatiefrijke wereldverbeteraars. Doel is de eigen leef- en woonomgeving te verbeteren; de optelsom van deze initiatieven komt de stad als geheel ten goede en houdt deze in beweging. Deze inventarisatie maakt onderdeel uit van het landelijke stimuleringsprogramma stedenbouw dat het SfA uitvoert in opdracht van de ministeries van OCenW en IenM.

CAST organiseerde tussen maart en juni 2012 een 'boeket' aan activiteiten, gericht op het onderzoeken van kansen voor Tilburg en omgeving om initiatieven en initiatiefnemers beter met elkaar in verbinding te stellen. Onder meer een interviewreeks, excursie en debatavond werden hiervoor ingezet. Onder de deelnemers initiatiefnemers, professionals uit de RO en bestuurders. 

Lees binnenkort op deze pagina meer over dit initiatief en bekijk het manifest voor 'initiat13f' in de stad!

 

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.