Academieweek Koningsplein
CAST in actie

Academieweek Koningsplein

maandag 23 januari 2012

Informatie
Datum:
maandag 23 januari 2012

In het kader van de academieweek voor aspirant studenten werkte CAST en de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw samen aan twee vierdaagse workshops en lezingavonden.

'Guest critics' Igor Marko (Form Associates London) en Jason Hilgefort (Maxwan Architects + Urbanists) verzorgde beide een inspirerende lezing en hielpen de studenten op weg in hun creatieve zoektocht naar een nieuwe toekomst voor het Koningsplein. Beide sprekers bezochten ook de plek uitgebreid en gingen vanuit hun eigen kennis en praktijk in op de mogelijke betekenis van het Koningsplein voor Tilburg en de Tilburgers.

Op voorspraak van de Fontys AAS en de begeleiders van de academieweek heeft CAST een viertal studenten uitgenodigd om hun werk te tonen aan de stad. Zij hebben de lastige opgave om hun eerste academische studie te koppelen aan het meest controversiele plein van Tilburg overtuigend aangepakt. CAST en de Academie nodigen met deze samenwerking de studenten uit om ook vroeg in hun studie na te denken over de alledaagse omgeving in de stad van hun opleiding.

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.