Koninklijke onderscheiding voor Peter Blankenstein
Agenda

Koninklijke onderscheiding voor Peter Blankenstein

woensdag 16 januari 2019

Koninklijke onderscheiding voor Peter Blankenstein

Peter Blankenstein uit Hilvarenbeek kreeg woensdag 16 januari 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Weterings. Hij is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Deze titel en onderscheiding kreeg hij onder andere vanwege zijn jarenlange inzet als penningmeester van het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST). Blankenstein nam tijdens de nieuwjaarsreceptie afscheid bij CAST. Tijdens deze gelegenheid reikte burgemeester Weterings de onderscheiding uit.

Peter Blankenstein (72) was 24 jaar lang penningmeester bij CAST. In het verleden (tot 2006) was hij 25 jaar lang directeur/bestuurder van de Tilburgse Bouwvereniging (TBV). Hij heeft vanuit zijn vakgebied een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van het huidige concept 'woningcorporatie' waarbij hij vooral de maatschappelijke belangen voorop liet staan. Hij heeft zijn 'handtekening' achtergelaten in de regionale stedelijke architectuur. Blankenstein zette zich bovendien geheel vrijwillig in als inspirator en motivator voor vele jonge mensen op de arbeidsmarkt door het delen van zijn vooruitstrevende visie en kennis. Sinds 2008 is hij actief als lid van de Raad van Toezicht van Sterk Huis en sinds 2007 als voorzitter van Triborgh Gebiedsontwikkeling. Hij heeft zich daarnaast sinds 1983 bijzonder verdienstelijk gemaakt voor diverse verenigingen, zowel lokaal als regionaal. Zo was hij lokaal betrokken als voorzitter bij de Hockeyclub Hilvarenbeek en voorzitter van de bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Hilvarenbeek.

Terug naar overzicht
Agenda
  • 19 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.