Resultaten ontwerpdag 'groene dromen'
CAST in actie

Resultaten ontwerpdag 'groene dromen'

maandag 07 mei 2018

Resultaten ontwerpdag 'groene dromen'

CAST organiseerde op woensdag 28 maart een ontwerpsessie. We wilden mét ontwerpers laten zien hoe groen de toekomst van de Tilburgse binnenstad er uit kán zien.

Als het om ruimtelijke kwaliteit gaat, spelen vergroening en verduurzaming een essentiële rol. Groen en water zorgen voor een prettige leefomgeving. Bovendien heeft groen een positief effect op de waterhuishouding, luchtkwaliteit en temperatuur in de stad. Maar tegelijk staan stedelijke ontwikkeling en economische belangen vaak op gespannen voet met groen, dat nu eenmaal ruimte en geld kost. Bij de ontwerpende discipline ligt de uitdaging die tegenstrijdige belangen te verenigen in slimme en integrale oplossingen.

Zo ook in de binnenstad. Natuurlijk heeft en krijgt groen een plek in de binnenstad, zeker gezien de politieke ambities op dat vlak. Maar het tempo in de binnenstedelijke ontwikkeling ligt hoog, en de processen en belangen zijn complex. Groene, duurzame ontwerpoplossingen vinden zeker een plek, maar zouden eigenlijk in alle projecten en overal in de binnenstad, een rol moeten spelen.

CAST gelooft dat het zicht op groene, innovatieve oplossingen kan inspireren tot meer aandacht voor de groene binnenstad. Een gezamenlijk droombeeld motiveert stakeholders om te zoeken naar een gemeenschappelijk belang. CAST riep daarom ontwerpers op Tilburg te inspireren tot een groenere binnenstad.

De opgave: inspireer met utopische plannen en dromen tot meer groen in de Tilburgse binnenstad. De resultaten ziet u in de publicatie, die u hieronder kunt downloaden.

Bijlagen
Terug naar overzicht Naar de activiteit
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.