Terugkijken: Een nieuw winkelhart voor Tilburg
CAST in actie

Terugkijken: Een nieuw winkelhart voor Tilburg

donderdag 15 september 2016

Medio juli presenteerden de gemeente Tilburg en vastgoedinvesteerder Wereldhave een ambitieus plan om het stadshart van Tilburg een flinke impuls te geven: het voormalige V&D-pand gaat op de schop en er komt een nieuwe verbinding tussen het Pieter Vreedeplein, de Heuvelstraat en de Emmapassage. Op 14 september organiseerde CAST een stadsgesprek over deze nieuwe plannen voor de binnenstad.

Wat gaan deze ingrepen in het winkelgebied voor Tilburg betekenen? Wat vinden de Tilburgers van de plannen? Wat zijn de gevolgen van de ontwikkeling van het kernwinkelgebied voor de overige gebieden in de binnenstad? Hoe kijken we naar de toekomst van de binnenstad? Ligt dan het accent nog steeds op retail, of gaan de functies verschuiven?

Sprekers waren: Erik de Ridder, Tjalda Kalsbeek (gemeente Tilburg), Alex Boonmann (binnenstadsmanagement Tilburg), Peter ter Hark (retail Prospect en betrokken bij de Fontys).

 

U kunt hieronder de opnamen van de avond terugkijken, en het artikel over de bijeenkomst dat Stephan Jongerius schreef in het Brabants Dagblad teruglezen.

 

Brabants Dagblad, 15 september 2016:

 

Bijlagen
Terug naar overzicht Naar de activiteit
Agenda
  • 19 jun 2020
    CAST&co | Expertmeeting (op uitnodiging)
  • 01 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | woensdag 1 juli
  • 01 sep 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.