CASTatelier Logistiek Landschap | Design Challenge, expertmeeting 1
CAST in actie

CASTatelier Logistiek Landschap | Design Challenge, expertmeeting 1

dinsdag 21 januari 2020

Informatie
Datum:
dinsdag 21 januari 2020

CAST organiseert in samenwerking met Vereniging Deltametropool en Kunstloc Brabant een Design Challenge waarin we samen op zoek gaan naar innovatieve ontwerpideeën voor een duurzaam Logistiek Landschap.

 

De industriële gebieden van de 19e eeuw bepalen tot vandaag de identiteit van de regio, denk aan Piushaven, Spoorzone in Tilburg en het KVL-terrein in Oisterwijk.

 Hoe kan de nieuwe ‘industrie van de 21e eeuw’ bijdragen aan de identiteit van de regio? Hoe geven we vorm aan het logistieke landschap zodat we een duurzame meerwaarde creëren voor stad en land? Welke kwaliteit van architectuur en landschapsontwerp valt aan de logistieke ‘doos’ en het bedrijventerrein toe te voegen? Kunnen we de mono-functionaliteit doorbreken? Kortom, kan het ook anders? Hoe kunnen de opgaven van de energietransitie, de circulaire en de logistieke economie samen in een slim ontwerp en organisatieprincipe worden gevat? De oplossingen moeten innovatiever zijn dan alleen een esthetische, camouflerende gevel en rekening houden met een of meerdere bovenstaande maatschappelijke tendensen.

De hoofdvraag van het ontwerpend onderzoek is als volgt: "Hoe creëren we een duurzaam logistiek landschap?”

Om deze vragen te beantwoorden gaan we ontwerpend aan de slag. We zetten ontwerpkracht in om meer grip te krijgen op de vraag. Vijf ontwerpteams, met elk drie tot vier deelnemers, worden geselecteerd om deel te nemen aan de design challenge. (Selectie uit open aanmelding, zie "lancering prijsvraag".) 

 

De teams worden inhoudelijk gevoed tijdens een drietal expertmeetings. We werken daarbij vanuit drie perspectieven, elke meeting wordt geleid door een expert op dat gebied (namen worden binnenkort bekend gemaakt):

 1. Landschap (21 januari 2020)
 2. Mens (28 januari 2020)
 3. Systeem (4 februari 2020)

 

Terug naar overzicht
Agenda
 • 15 jan 2020
  CAST&co | Nieuwjaarsborrel
 • 21 jan 2020
  CASTatelier Logistiek Landschap | Design Challenge, expertmeeting 1
 • 28 jan 2020
  CASTatelier Logistiek Landschap | Design Challenge, expertmeeting 2
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.