Stad als beleving
CAST in actie

Stad als beleving

woensdag 15 november 2017 - Aanvang 20.00 uur

Stad als beleving
Informatie en inschrijven
Datum:
woensdag 15 november 2017
Aanvang:
20.00 uur
Inloop:
19.30 uur
Locatie:
Klasse Theater, Carré 16, Tilburg

Inspiratielezing: van pretpark tot binnenstad

Deze bijeenkomst is live te volgen via deze link.

De toekomst van de Tilburgse binnenstad is geen stadshart als een ‘place to buy’, maar een ‘place to meet’ en een ‘place to be’. De afgelopen maanden veranderde veel in de binnenstad: Hema werd verbouwd en Hudson’s Bay en de naastgelegen Frederikstraat gingen open. En de binnenstad is nog lang niet klaar. Tilburg krijgt een nieuwe positie in de regio, en verandert van een boodschappenstad naar een winkelstad. Maar hoe wordt de binnenstad dé plek om te verblijven en beleven?

CAST zoekt inspiratie uit andere hoek, en nodigt Frans Goenee uit om zijn kennis en ervaring met ons te delen. Goenee werkt al 27 jaar voor de Efteling, en is er tegenwoordig ‘Inspiratiemanager’. Bovendien is hij voorzitter van de ondernemersvereniging ‘shoppen in Kaatsheuvel’. Goenee deelt zijn lessen in beleven, en vertelt de belangrijke rol die het vertellen een verhaal daarin speelt. Wat kan de Tilburgse binnenstad daarvan leren? Kan in het onderscheiden en verbinden van de centrumgebieden een voorbeeld worden genomen aan de ‘Rijken’ in de Efteling?

Aansluitend praten we met een aantal betrokkenen uit de binnenstad en met het publiek nog even door. Hoe beleven Tilburgers eigenlijk hun stad? En op welke wijze kunnen stakeholders in de binnenstad hun voordeel doen met deze informatie? We leggen ook het dilemma voor wanneer een stad als beleving doorslaat naar een stad als pretpark. Waar ligt deze grens?

 

LET OP: door een misverstand is enige tijd de verkeerde locatie vermeld, die per abuis ook in de Tilburgse Koerier heeft gestaan. De bijeenkomst vindt plaats bij het Klasse Theater, Carré 16.

Terug naar overzicht Naar het verslag
Agenda
  • 13 jul 2020
    BOUWSTOF talkshow | maandag 13 juli | i.s.m. Omroep Tilburg
  • 21 aug 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Publiek debat over het toekomstig logistiek landschap
  • 21 aug 2020
    CASTatelier Logistiek Landschap | Expositie ontwerpideeën voor het logistiek landschap van de toekomst
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.