'Sections': lezing door Arnout van Vaerenbergh
Agenda

'Sections': lezing door Arnout van Vaerenbergh

vrijdag 12 mei 2017 - Aanvang 12.30 uur

'Sections': lezing door Arnout van Vaerenbergh
Informatie
Datum:
vrijdag 12 mei 2017
Aanvang:
12.30 uur
Locatie:
Ruimte C1.10, Bisschop Zwijsenstraat 11, Tilburg

De 'Master of Architecture and Urbanism (MA+U)' van de Fontys organiseert regelmatig lezingen in het kader van hun afstudeerateliers. Deze lezingen zijn openbaar toegankelijk. De volgende lezing vindt plaats op 12 mei 2017 in ruimte C1.10 van het gebouw van de Fontys aan de Bisschop Zwijsenstraat 11. De lezing wordt gegeven door Arnout van Vaerenbergh van het Leuvense bureau Gijs Van Vaerenbergh.

Gijs Van Vaerenbergh is een artistieke praktijk opgericht door Pieterjan Gijs (Leuven, 1983) en Arnout Van Vaerenbergh (Leuven, 1983) na hun studies architectuur. Hun werk is divers en omvat architectuurprojecten, site-specifieke installaties en sculpturaal werk op grote en kleine schaal.
Het duo gebruikt architecturale taal op een oneigenlijke manier, als medium voor relatief autonome en zelfreflectieve projecten.
Naast autonoom werk maakt Gijs Van Vaerenbergh ook bijzondere architectuurprojecten en opdrachten waarin ze de middelen en resultaten van hun experimenteel werk gebruiken.
Eerder werk omvat onder andere The Upside Dome (Leuven, 2010), Reading between the Lines (Borgloon, 2011), Framework (Leuven, 2012), Bridge (Brussel, 2014) en Labyrint (Genk, 2015). Later dit jaar bouwen ze Arcade (Kruibeke, 2017) en een ontvangstpaviljoen voor een Duitse Militaire Begraafplaats in Hooglede (België).

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.