Workshop rond innovatie van metselwerk gevels
CAST in actie

Workshop rond innovatie van metselwerk gevels

dinsdag 11 februari 2014 - Aanvang 16.00

Workshop rond innovatie van metselwerk gevels
Informatie en inschrijven
Datum:
dinsdag 11 februari 2014
Aanvang:
16.00
Inloop:
15.30
Locatie:
MADE Center, Maidstone 20 Tilburg
Entree:
gratis toegang

Doe mee met de workshop rond innovatie van metselwerk gevels!

Tilburg is een stad van makers. Binnen het project Innovatiedialoog makerscultuur Tilburg willen CAST en MADE metselwerk kenniscentrum de verbinding leggen tussen verschillende vakmensen om tot innovatieve concepten te komen. We willen ontwerpers, producenten en bouwers bij elkaar brengen tijdens een workshopmiddag en -avond rond een viertal concepten van metselwerk gevels. Ben jij als architect of een andere ontwerper geïnteresseerd in innovatieve gevelontwikkelingen op het gebied van metselwerk? CAST en MADE metselwerk kenniscentrum nodigen je van harte uit deel te nemen aan de workshops rond de gevelconcepten op dinsdag 11 februari 2014.

Wat gaan we doen?

Ontwerpers, producenten en bouwers gaan met elkaar in gesprek over de gevelconcepten. Welke ontwikkelingen en innovaties zijn er gaande omtrent metselwerk en gevels en welke vragen leven bij de makers zelf? Binnen de vier verschillende thema’s wisselen de deelnemers informatie uit en voorzien elkaar van nieuwe inzichten. Vanuit deze dialoog ontstaan nieuwe ideeën voor de toekomst, met aandacht voor innovatieve materiaaltoepassingen en elkaars vakmanschap en creativiteit. De workshops worden op dinsdag 18 februari afgesloten met een avond over bouwinnovatie.

Deelnemende architecten kunnen hun eigen concrete project, vraag of wens meenemen, op het gebied van innovatieve ontwikkeling in metselwerk geveloplossingen. Geen vraag of idee is te gek! Tijdens de bijeenkomst op 11 februari delen we de groepen in naar thema en per workshopgroep worden in het eerste deel van de workshop de specifieke cases besproken. Een tekenaar zorgt, in overleg met de groep, voor een verbeelding van het innovatieve concept.

In het tweede deel van de workshop kiest de groep een specifieke case om met de gezamenlijke expertise verder uit te werken. Aan elke workshopgroep koppelt MADE enkele productontwikkelaars en fabrikanten van metselwerk en geveloplossingen. Hierdoor kan een directe kennisontwikkeling en overdracht plaatsvinden tussen de creatieve sector en de technische sector.

Workshopthema’s:

Slotavond dinsdag 18 februari

Op dinsdag 18 februari worden de eerder ontwikkelde concepten gepresenteerd aan het publiek tijdens een evenement rond maakinnovatie bij het MADE Center. Voorafgaand aan de presentaties geeft Belgisch ontwerper Thomas Lommée een inspirerende lezing over Autarkytecture, een prikkelend betoog voor een vernieuwend bouwproces. Dit project staat op het moment tentoongesteld in kunsthuis Z33 in Hasselt (BE). Hierna gaan de bezoekers, onder het genot van een borrel, langs een presentatie van de verschillende concepten en kunnen in gesprek gaan met de workshopdeelnemers. Het publiek mag stemmen op het meest interessante of originele concept, dat uiteindelijk door de participanten van MADE Center concreet uitgewerkt zal worden.

Wat levert het jou op?

-          Kennisontwikkeling op het gebied van materialen en technische producttoepassingen.
-          De mogelijkheid je eigen project in te brengen en samen met anderen innovatieve oplossingen te
           ontwikkelen.
-          De mogelijkheid met een groep innovatieve concepten te ontwikkelen, die mogelijk verder worden
           uitgewerkt met ondersteuning van MADE.
-          Kennismaken met productontwikkelaars, fabrikanten, ontwerpers en andere professionals uit de bouw
           tijdens de afsluitende avond.

Aanmelden

Ben jij geïnteresseerd in innovatieve gevelontwikkelingen op het gebied van metselwerk? En wil je samen met professionals nadenken over nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan aan voor deze workshop via het inschrijfformulier. Geef daarbij alvast aan wat jouw project / vraag / toekomstdroom is op het gebied van geveloplossingen in metselwerk. Tijdens de workshops behandelen we deze concrete projecten, ingebracht door de deelnemers. We hebben plek voor ongeveer 32-40 deelnemers.

De projecten worden gepresenteerd tijdens de afsluitende avond op dinsdag 18 februari. Je bent daarvoor natuurlijk ook van harte uitgenodigd.

De workshops vinden plaats van 15.30 tot 20.30 uur in het MADE Center, Maidstone 20 Tilburg. We zorgen dan voor iets te eten.

De slotavond op dinsdag 18 februari begint om 19.30 (inloop 19.00u) en is eveneens bij MADE.


Deelnemen in het kader van bij- en nascholing

De Wet op de architectentitel verplicht een ingeschrevene in het architectenregister om de vakkennis op peil te houden door jaarlijks tenminste 16 uur aan bij- en nascholing te volgen. De verantwoordelijkheid voor de naleving ligt bij de geregistreerden zelf. Het staat de geregistreerde vrij om naar eigen inzicht, gebaseerd op de eigen behoefte aan kennis en vaardigheden, aan de bij- en nascholingsverplichting invulling te geven.

Deze CAST-activiteit voldoet aan de voorwaarden voor bij- en nascholing, en staat daarom ook vermeld in de online agenda van het architectenregister. Via de website www.architectenregister.nl kunt u aangeven dat u deelneemt, zodat u de studieuren via het architectenregister kunt registreren.

Let op! Inschrijven via de website van het architectenregister biedt u nog geen plaats tijdens de CASTactiviteit. U moet zich ook altijd apart aanmelden via het formulier op de CASTwebsite, zodat u op de CAST-deelnemerslijst komt te staan.

 

 

Dit programma valt onder de volgende programmalijn:

Terug naar overzicht
Agenda
architectuurgids Architectuurgids

Bestel online de architectuurgids midden-brabant of bekijk hem online.

Lees meer
CAST
Blijf op de hoogte

En schrijf u vandaag nog in voor onze CAST nieuwsbrief.